Всесвітній день здоров’я

загруженное7 квітня в усьому світі святкується Всесвітній день здоров’я.  Ідея свята була висунута у 1948 році (рік, коли набрав чинності Статут Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), а відзначати цей день почали з 1950 року.  Мета свята – привернути увагу людства до питань цінності здоров’я, здорового способу життя, способів збереження здоров’я.
Якими святами наповнювати своє життя – справа кожного. Однак, актуальність такого незвичного для нас свята як Всесвітній день здоров’я у сьогоднішніх реаліях життя є очевидною і беззаперечною. Воно дає можливість глобально подивитися на світ, у якому живемо і зрозуміти, що все в ньому взаємопов’язане. А  проблеми є однаковими для усіх людей, в якому б куточку  нашої планети вони не жили, і їх необхідно вирішувати «усім миром».
Пропонована нами добірка матеріалів допоможе, вам, шановні батьки урізноманітнити черговий день карантину, цікаво і з користю провести час разом з дітьми: почитати, подивитися відеоролики, погратися і, водночас, обговорити в родинному колі життєвоважливе питання – як і для чого бути здоровими. Сподіваємось, що і для себе ви знайдете щось потрібне і відкриєте щось нове.
Педагогам матеріали стануть у нагоді під час проведення дистанційного навчання.
Бажаємо успіхів! Будьте здорові!

Кравчук Л.В. Якщо хочеш бути здоровим

7 квітня – Всесвітній День здоров’я
Як говорити з дітьми про коронавірус. Поради експертів
Коронавірус. МОЗ України створило інформаційні ролики та постери для дітей
Іспанська художниця намалювала першу у світі книгу про коронавірус для дітей
Мануела Моліна. Covibook

Залишити відповідь