Всеукраїнська нарада регіональних координаторів

27 – 28 вересня 2017 року в м. Києві за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відбулася Всеукраїнська нарада з питань адвокації, планування, впровадження, моніторингу та оцінки заходів проекту «Вчимося жити разом».
У роботі наради взяли участь регіональні координатори з 24 областей України та м. Києва.
Мета наради: проаналізувати стан виконання та уточнити план дій з адвокації, планування, впровадження, моніторингу та оцінки заходів проекту «Вчимося жити разом» у всіх регіонах України.
Проект «Вчимося жити разом» має на меті навчання дітей і підлітків життєвих навичок (психосоціальним компетентностям), які сприяють соціальній злагодженості, полегшенню адаптації до нових життєвих обставин, відновленню психологічної рівноваги, розбудові здорових стосунків тощо. Прикладом таких життєвих навичок є позитивна самооцінка, ефективне спілкування, співчуття, попередження та розв’язування конфліктів, протистояння негативним соціальним впливам, самоконтроль, керування стресами, мотивації успіху, аналіз проблем і прийняття виважених рішень, критичне і творче мислення, активна громадська позиція тощо. Зазначимо, що на формування саме цих компетентностей спрямовано зміст освіти «Нова Українська Школа».
Учасники наради детально проаналізували хід виконання плану заходів, затверджених наказом МОН від 21.04.2017 р. № 624, обговорили проект методичних рекомендацій щодо інтеграції розроблених в рамках спільного проекту «Вчимося жити разом» курсів з розвитку життєвих навичок у післядипломну підготовку вчителів і навчання учнів загальноосвітніх навчальних закладів та визначили першочергові кроки щодо подальшої реалізації проекту та його адвокації.
Поширення проекту «Вчимося жити разом» в Україні буде здійснюватися шляхом його інтеграції в програми післядипломної (додипломної) підготовки вчителів та навчання учнів.

Залишити відповідь