У МОЗ пояснили, яка довідка від лікаря потрібна під час вступу в школу

Для вступу в садок чи школу тепер достатньо довідки від лікаря про стан здоров’я дитини.
Про це повідомила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook.

Під час вступі у дитячий садок потрібно звернутися до педіатра або сімейного лікаря.
Якщо дитина має захворювання, про яке варто знати медичним працівникам садочку, то за рішенням одного з батьків або іншого законного представника дитини це також можна позначити в довідці“, – додала керівниця МОЗ.
Ще раз нагадуємо батькам, що “Медична карта дитини” для вступу до дитячого садочка або школи більше непотрібна. Її форма є недійсною, від батьків не мають права її вимагати. Тепер перед вступом до дитячого садочка або школи достатньо надати довідку від лікаря про стан здоров’я“, – зазначила Супрун.

Перед вступом у школу необхідно пройти профілактичний огляд за формою №0 086-1/о “Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду”.
Також батьки чи інші законні представники дитини можуть зазначити в цій формі інформацію щодо захворювань, про які варто знати у навчальному закладі.
Крім того, у батьків можуть попросити надати інформацію щодо вакцинації дитини. Адже карту профілактичних щеплень ведуть і в навчальних закладах. Інших форм, талонів і папірців у садочках та школах не мають права вимагати від батьків“, – наголосила Супрун.

 

Залишити відповідь