Методика LEGO в школах: Тренінг для вчителів пілотних шкіл проекту “Нова українська школа”

DSC_0030Навчання, яке приносить задоволення – один із основних пріоритетів у діяльності вчителя початкових класів.
9-10 лютого на базі СШ № 106 Шевченківського району м. Києва було проведено навчальний тренінг з питань упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання в освітній процес початкових класів «Гра по – новому, навчання по – іншому в освітньому просторі Нової української школи».
Учасниками тренінгу стали вчителі перших класів, заступники директорів з початкового навчання, практичні психологи загальноосвітніх навчальних закладів-учасників всеукраїнського експерименту за темою: «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти Нової української школи»
Під час тренінгу тренер Світлана The LEGO Foundation, ознайомила присутніх з історією створення LEGO, з методикою компетентнісного навчання «Шість цеглинок», з проектною діяльністю та освітнім потенціалом гри з LEGO.
«Шість цеглинок» – це технологія навчання, яка допоможе учням тренувати пам’ять, розвивати моторику і творчо мислити. Через гру вони зможуть навчитися, наприклад, таким умінням як вирішення проблемних завдань.
Учасники тренінгу мали змогу практично відтворити ситуації використання LEGO-конструктора – як дієвого інструмента навчання та розвитку дитини.

Залишити відповідь